Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Οι έφηβοι και τα smartphone είναι αχώριστοι – επωφεληθείτε λοιπόν από τις εφαρμογές για το διαβήτη!

Κατεβάστε δωρεάν την Εφαρμογή Accu-Chek Connect

 

 

 

Υπάρχει έφηβος χωρίς smartphone; Δύσκολο να το φανταστεί κανείς στις μέρες μας. Αλλά για τους γονείς που έχουν παιδιά με διαβήτη, πρόκειται για μία τεράστια ευκαιρία: λειτουργίες όπως το ηλεκτρονικό ημερολόγιο και οι υπενθυμίσεις για την παρακολούθηση της γλυκόζης αίματος καθιστούν αυτές τις εφαρμογές μεγάλη βοήθεια. Η εφαρμογή Accu-Chek Connect διαθέτει ακόμη και λειτουργία γραπτών μηνυμάτων (SMS) που διευρύνει αυτές τις δυνατότητες.

Η εφηβεία φέρνει πολλές αλλαγές – και τα πράγματα δεν γίνονται απαραίτητα πιο εύκολα. Αυτό ισχύει για τους περισσότερους έφηβους & γονείς και ο διαβήτης περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση. Οι σωματικές αλλαγές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο διαβήτη: για παράδειγμα, η ινσουλίνη χάνει την αποτελεσματικότητά της όταν απελευθερώνεται η λεγόμενη αυξητική ορμόνη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μη αναμενόμενες διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα, που μπορούν να γίνουν επικίνδυνες, καθώς και εκνευριστικές, ειδικά για τους νέους.

Βιβλιογραφικές παραπομπές:

http://diabetes.diabetesjournals.org/content/31/8/663

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8582132

Για τους γονείς που έχουν παιδιά με διαβήτη, αυτή η φάση είναι γεμάτη από εμπόδια. Μέχρι τη στιγμή που τα παιδιά θα μπουν στην εφηβεία, πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται μόνα τους το διαβήτη. Αυτό περιλαμβάνει την τακτική παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης αίματος, την εξαγωγή των σωστών βραχυπρόθεσμων συμπερασμάτων από τις μετρήσεις και την καταγραφή των δεδομένων του διαβήτη, προκειμένου να υπάρχει μία βάση για τη λήψη μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων θεραπευτικών αποφάσεων.

Αφενός, οι γονείς πρέπει να βεβαιωθούν ότι το παιδί δεν παραμελεί αυτές τις μετρήσεις,  επειδή η παράλειψη μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία. Αφετέρου, η σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού στην εφηβεία είναι από μόνη της αρκετά δύσκολη. Η προσπάθεια διατήρησης του απόλυτου ελέγχου του διαβήτη μπορεί να κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη και αντιπαραγωγική.

Γενικά, ως γονείς εφήβων με διαβήτη, χρειάζεστε όλη την υποστήριξη που μπορείτε να λάβετε – τώρα περισσότερο από ποτέ.

Ο φυσικός σας σύμμαχος: το smartphone

Η υπερβολική χρήση του smartphone συχνά είναι αιτία σύγκρουσης μεταξύ των εφήβων και των γονιών τους. Έχετε ακούσει όμως τη φράση «βρίσκω τη μέση λύση». Αυτό πρέπει να κάνετε τώρα, λόγω του διαβήτη. Οι εφαρμογές για το διαβήτη μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύτιμο εργαλείο, με πολλούς τρόπους. Η δυνατότητα καταγραφής των τιμών γλυκόζης αίματος οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος, χωρίς να απαιτείται το δύσχρηστο χειρόγραφο ημερολόγιο για το διαβήτη, αποτελεί το σπουδαιότερο πλεονέκτημα.

Στην περίπτωση των εφήβων, υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα:

•   Τα smartphone και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτά δημιουργούν έναν θετικό συνειρμό. Ψυχολογικά, μπορεί να κάνει τη διαφορά εάν η υπενθύμιση για την παρακολούθηση της γλυκόζης αίματος προέρχεται από το smartphone και όχι από τον ενδεχομένως μισητό μετρητή γλυκόζης που τρυπάει το δάχτυλο – ή από εσάς…

•   Οι έφηβοι έχουν πολλές απαιτήσεις – αλλά οι εφαρμογές για το διαβήτη δεν είναι πολύ ακριβές:  Για παράδειγμα, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την πλήρως λειτουργική έκδοση της εφαρμογής Accu-Chek Connect.

•   Με τη βοήθεια μιας εφαρμογής, τα δεδομένα για το διαβήτη μπορούν να καταγράφονται πιο εύκολα, ομαλά και κατανοητά από ότι σε ένα χειρόγραφο ημερολόγιο – και αυτό ισχύει ακόμα και για τους πειθαρχημένους ενήλικες. Η χρήση του μετρητή γλυκόζης Accu-Chek Instant διευκολύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για το παιδί σας: τα δεδομένα αποστέλλονται ασύρματα και αυτόματα στην εφαρμογή στο smartphone και αποθηκεύονται εκεί κάθε φορά που μετρούν τη γλυκόζη στο αίμα τους.

Λειτουργία γραπτών μηνυμάτων (SMS) στην εφαρμογή Accu-Chek Connect: ασφάλεια στο παρασκήνιο

Η λειτουργία γραπτών μηνυμάτων της εφαρμογής Accu-Chek Connect σας επιτρέπει να είστε ενήμεροι για τα επίπεδα γλυκόζης του παιδιού σας, διατηρώντας παράλληλα μία «ασφαλή απόσταση». Παρέχει στο παιδί σας την αίσθηση ότι είναι υπεύθυνο για τη θεραπεία του διαβήτη και ταυτόχρονα εξασφαλίζει την ασφάλεια. Εσείς απλά ενημερώνεστε διακριτικά.

Η εφαρμογή μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε οι μετρηθείσες τιμές γλυκόζης να αποστέλλονται αυτόματα σε έναν ή περισσότερους παραλήπτες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθείτε τις τρέχουσες τιμές ακόμα και εάν το παιδί σας δεν είναι στο σπίτι. Μπορείτε να ενημερωθείτε όταν οι τιμές γλυκόζης αίματος του παιδιού σας είναι σε επικίνδυνα επίπεδα.

Επιπλέον, έχετε στη διάθεσή σας ένα πιο διακριτικό τρόπο για να ενθαρρύνετε το παιδί σας να μετράει τακτικά το σάκχαρό του. Εάν πιστεύετε ότι μία μέτρηση έχει καθυστερήσει, αλλά δεν έχετε λάβει ακόμα κάποιο μήνυμα, μπορείτε να στείλετε στο παιδί σας υπενθύμιση. Απλά χρησιμοποιήστε π.χ. το γραπτό μήνυμα SMS ή το WhatsApp – εξάλλου πρέπει να συμβαδίζετε με την εποχή! Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία πιο ήπια μορφή ελέγχου. Να πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο σπίτι: εάν το έφηβο παιδί σας είναι κλεισμένο στο δωμάτιό του, ένα μήνυμα στο smartphone μπορεί να είναι ένας τρόπος προσέγγισης που δείχνει περισσότερο σεβασμό και δεν προκαλεί συγκρούσεις σε σύγκριση με ένα χτύπημα στην πόρτα του δωματίου του. Και συνήθως, το παιδί σας βρίσκεται πιο κοντά στο smartphone παρά στην πόρτα...

 

Δοκιμάστε το. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή Accu-Chek Connect για εσάς και το παιδί σας:

 

 

 

Ακόμα δεν έχετε το μετρητή Accu-Chek Instant;
Ζητήστε από το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας το μετρητή Accu-Chek Instant– ή παραγγείλετε εδώ το μετρητή.

Πατήστε εδώ για να ελέγξετε εάν το smartphone σας είναι συμβατό με την εφαρμογή

Κοινοποιήστε

Filed under: