Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Τήρηση ημερολογίου για το διαβήτη - Ο εύκολος τρόπος

Κατεβάστε δωρεάν την Εφαρμογή Accu-Chek Connect

 

 

 

Γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η καταγραφή των τιμών γλυκόζης. Επίσης γνωρίζετε ότι η τήρηση ημερολογίου για το διαβήτη απαιτεί υπομονή, πειθαρχία και ευανάγνωστο γραφικό χαρακτήρα - διότι, για να μπορέσει ο γιατρός να σας βοηθήσει θα πρέπει να μπορεί να το διαβάσει. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πόσο ευκολότερη μπορεί να είναι η τήρηση ημερολογίου με την ψηφιακή υποστήριξη - όπως για παράδειγμα, με μία εφαρμογή για smartphone.

Πιθανώς να έχετε ακούσει πολλές φορές τα επιχειρήματα: Η σωστή τήρηση του ημερολογίου για το διαβήτη είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τις μετρήσεις και τα επίπεδα της γλυκόζης αίματος. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς ορισμένα γεγονότα επηρεάζουν τα επίπεδα της γλυκόζης – όπως για παράδειγμα, το αγαπημένο σας φαγητό, μία γιορτή γενεθλίων ή η σωματική δραστηριότητα. Αυτή η γνώση μπορεί να σας βοηθήσει να χορηγήσετε καλύτερα τη δόση της ινσουλίνης σας ή να αποφύγετε τις υπογλυκαιμίες ή υπεργλυκαιμίες. Επίσης δίνει τη δυνατότητα στο γιατρό σας να βγάλει αξιόπιστα συμπεράσματα όσον αφορά την αντιμετώπιση του διαβήτη σας.  

Τα χειρόγραφα ημερολόγια είναι κουραστικά 

Επειδή γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι, ξεκινήσατε να τηρείτε με προσοχή, αρχεία με τα επίπεδα της γλυκόζης σας. Εξάλλου, το ημερολόγιο για το διαβήτη δεν είναι μόνο μία ενοχλητική ενασχόληση, αλλά σας βοηθά να βελτιώσετε την υγεία και την ποιότητα της ζωής σας. Όμως, μετά έρχεται η πραγματικότητα: υπάρχουν ημέρες που είστε απασχολημένοι και οι οποίες ξεκινούν βιαστικά από το πρωί και συνεχίζουν με άφθονο άγχος, υπάρχουν επίσης γεγονότα που προκαλούν την αυξομείωση των επιπέδων της γλυκόζης σας για ώρες. Είχατε λοιπόν προγραμματίσει να καταγράψετε αργότερα τις μετρήσεις της γλυκόζης, αλλά όταν επιστρέψατε στο σπίτι ήσασταν το ίδιο απασχολημένοι. Και στο τέλος της ημέρας ήσασταν πολύ κουρασμένοι με αποτέλεσμα να αποκοιμηθείτε μπροστά στην τηλεόραση. 

Αυτό ακριβώς συμβαίνει αρκετά συχνά: πάντα υπάρχει κάτι άλλο να κάνετε. Και για να είμαστε ειλικρινείς, απλά κοιτάζοντας αυτό το σημειωματάριο που το ονομάζετε ημερολόγιο για το διαβήτη, δεν σας προκαλεί καμία αίσθηση να πάρετε το στυλό και να καταγράψετε τις μετρήσεις σας. Αργότερα όμως, όταν το ανοίγετε διαπιστώνετε ότι δεν έχετε καταχωρήσει τις μετρήσεις σας...

Απλά πιο εύκολο: Εφαρμογές για το διαβήτη 

Ακόμα μετράτε τη γλυκόζη αίματος χρησιμοποιώντας ένα μετρητή από το 1970 ο οποίος ίσως ζυγίζει πάνω από ένα κιλό; Όχι φυσικά - το κάνετε με τον εύκολο τρόπο. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τα δεδομένα για την γλυκόζη αίματος: υπάρχουν διαθέσιμα ορισμένα πρακτικά ηλεκτρονικά ημερολόγια, με τα οποία δεν είναι πλέον απαραίτητη η χειρόγραφη τήρηση ημερολογίου για το διαβήτη. Όλες αυτές οι ψηφιακές λύσεις παρέχουν ταυτόχρονα αρκετά πλεονεκτήματα. Εξοικονομείτε χρόνο, ταλαιπωρία και ενοχές. Μπορείτε να παρέχετε γρήγορα και εύκολα στο γιατρό σας τις πληροφορίες για τη γλυκόζη αίματος με στατιστικά στοιχεία και σε μορφή γραφημάτων – κάτι που δεν θα μπορούσατε ποτέ να κάνετε ακόμη και με το πιο καλογραμμένο χειρόγραφο ημερολόγιο. 

 

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που πιθανόν να έχετε ήδη μαζί σας όπου και αν πηγαίνετε: το smartphone σας. Οι σημερινές εφαρμογές για το διαβήτη ήδη τείνουν να παρέχουν όλα όσα χρειάζεστε για την καταγραφή και την ανάλυση των δεδομένων για το διαβήτη – και συχνά περιλαμβάνουν μερικά εκπληκτικά και πρακτικά πρόσθετα χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερό τους πλεονέκτημα είναι ότι έχετε την εφαρμογή στα χέρια σας και μπορείτε γρήγορα και εύκολα να εισάγετε την τιμή της γλυκόζης αίματος αμέσως μετά τη μέτρηση. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το κόστος. Για παράδειγμα, η εφαρμογή Accu-Chek Connect με όλες τις λειτουργίες της, παρέχεται δωρεάν από το κατάστημα εφαρμογών.  Και αν τυγχάνει να χρησιμοποιείτε τον μετρητή γλυκόζης αίματος Accu-Chek Instant, τότε η εφαρμογή σας προσφέρει το μέγιστο επίπεδο άνεσης: κάθε μέτρηση της γλυκόζης αποστέλλεται αυτόματα στην εφαρμογή μέσω Bluetooth και αποθηκεύεται στο smartphone σας. Δοκιμάστε μόνοι σας την εφαρμογή και διαπιστώστε την ευκολία και τη σαφήνεια με την οποία μπορείτε να τηρείτε ένα ημερολόγιο για το διαβήτη. 

 

Κατεβάστε δωρεάν την Εφαρμογή Accu-Chek Connect

 

 

 

Ακόμα δεν έχετε το μετρητή Accu-Chek Instant;
Ζητήστε από το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας το μετρητή Accu-Chek Instant– ή παραγγείλετε εδώ το μετρητή.

 

Πατήστε εδώ για να ελέγξετε εάν το smartphone σας είναι συμβατό με την εφαρμογή

Κοινοποιήστε

Filed under: