Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Κορωνοϊός: Συμβουλές για τα άτομα με Διαβήτη

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τις προφυλάξεις που θα πρέπει να λάβετε και το τι πρέπει να γνωρίζετε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ανακηρύξει πλέον την εξάπλωση του κορωνοϊού ως πανδημία και κάθε χώρα εφαρμόζει μέτρα για τη διακοπή της διασποράς της λοίμωξης.
Οι άνθρωποι με διαβήτη διατρέχουν κίνδυνο και, κατά συνέπεια, θα πρέπει να λάβουν επιπλέον μέτρα για την αποφυγή της λοίμωξης, αλλά και να διασφαλίσουν ότι μπορούν να φροντίσουν μόνοι τους την υγεία τους στη διάρκεια μίας πιθανής καραντίνας.

Όλα τα προϊόντα Accu-Chek είναι διαθέσιμα όπως συνήθως.

Η Roche συνεργάζεται με τις υγειονομικές αρχές και τις κυβερνήσεις στις πληγείσες χώρες για να διασφαλίσει ότι ο κόσμος μπορεί να έχει πρόσβαση σε ιατρικούς ελέγχους και στην υγειονομική φροντίδα. Η πιο σημαντική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλιστεί ότι τα φάρμακα και τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα στους ασθενείς, και να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοί μας μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με τον πλέον ασφαλή τρόπο.

Η Roche παρακολουθεί στενά την κατάσταση και ο εφοδιασμός σε προϊόντα είναι εξασφαλισμένος. Όλα τα προϊόντα Accu-Chek είναι διαθέσιμα όπως συνήθως, και η Roche συνεργάζεται με όλους τους προμηθευτές προκειμένου να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση.

Προφυλάξεις για τα άτομα με Διαβήτη

Τι χρειάζεστε σε περίπτωση καραντίνας; Πως να χειριστείτε τον διαβήτη σας σε περίπτωση που αρρωστήσετε; Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές.

 1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές ταινίες μέτρησης του σακχάρου αίματος ώστε να σας φτάσουν για ένα μήνα. Είναι σημαντικό να υπάρχει δίκαιη κατανομή των διαθέσιμων προμηθειών. Για το λόγο αυτό μη δημιουργείτε αποθέματα.
  Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/phakelos-ugeias/aule-sunt... για να μάθετε την διαδικασία ενεργοποίησης της άυλης συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ, έτσι ώστε να έχετε εγκαίρως και χωρίς φυσική παρουσία στο θεράποντα ιατρό σας την επόμενη συνταγή σας, απλά με ένα μήνυμα sms στο κινητό ή στο e-mail σας.
 2. Επίσης βεβαιωθείτε πως έχετε ό,τι χρειάζεστε και από τον υπόλοιπο εξοπλισμό για τον διαβήτη.
 3. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση ασθένειας η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα μπορεί να είναι πιο δύσκολη, όπως συμβαίνει συχνά με τη γρίπη, για παράδειγμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα άτομα με διαβήτη Τύπου 1. Συνεπώς, εάν αρρωστήσετε θα πρέπει να μετράτε το σάκχαρο στο αίμα σας πιο συχνά από ότι συνήθως.
 4. Να ενημερώνεστε συνεχώς για τις εθνικές κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις.
 5. Αποφύγετε τις χειραψίες, τους ασπασμούς και τις αγκαλιές. Πλένετε τα χέρια σας συχνά και χρησιμοποιείτε αντισηπτικό τζελ χεριών όταν το πλύσιμο των χεριών δεν είναι εφικτό.
 6. Σε περίπτωση που έχετε βήχα ή φτέρνισμα καλύψτε το στόμα ή τη μύτη σας με χαρτομάντιλο, το οποίο πρέπει να το απορρίψετε άμεσα στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, καλύψτε το πρόσωπό σας με το εσωτερικό του αγκώνα σας.
 7. Εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να έχετε συμπτώματα του κορωνοϊού, μείνετε στο σπίτι και μην πάτε σε κάποιο ιατρείο, φαρμακείο ή νοσοκομείο. Εάν εμφανίσετε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός ≤ 37,6 °C, πονόλαιμος) παραμείνετε στο σπίτι σε απομόνωση και παρακολουθείστε την πορεία της υγεία σας.
  Σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων ή όταν τα ήπια συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από 5 ημέρες ή εάν ανήκετε σε ευπαθή ομάδα (ηλικιωμένα άτομα, άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά και χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση, ανοσοανεπάρκεια ) επικοινωνήστε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σας για αξιολόγηση.
  Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ακολουθήστε τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.


Για πληροφορίες σχετικά με τον Κορωνοϊό επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ eody.gov.gr ή καλέστε στη γραμμή 24ωρης λειτουργίας 1135

 

Ακολουθήστε τους συνήθεις κανόνες που ισχύουν όταν είστε άρρωστοι και επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τον γιατρό που παρακολουθεί τον διαβήτη σας αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή αν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε.

Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση σας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας. Συνεπώς, πρέπει να καταστεί απολύτως ξεκάθαρο και σαφές ότι όλες οι σχετικές αυτές πληροφορίες που παρέχονται στον παρόντα διαδικτυακό τόπο δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση ιατρική πληροφόρηση. Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των φαρμακευτικών προϊόντων της εταιρίας μας είναι διαθέσιμα μόνο εφόσον συνταγογραφηθούν νομίμως από επαγγελματία υγείας. Η εταιρία δεν παρέχει ούτε διαδικτυακά ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ιατρικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες διάγνωσης, συνεπώς σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να απευθύνεστε αποκλειστικά και μόνο σε εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας προκειμένου να λάβετε ολοκληρωμένη ιατρική ενημέρωση σχετικά με κάθε φάρμακο που τυχόν σας έχει συνταγογραφηθεί και εν γένει υπηρεσίες υγειονομικής φροντίδας, διάγνωσης, θεραπείας και περίθαλψης. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στους επαγγελματίες υγείας και σε όλους όσους προσφέρουν κρίσιμης σημασίας υπηρεσίες στην κοινωνία αυτή την απαιτητική περίοδο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις καλέστε τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών μας.

Κοινοποιήστε

Filed under: