Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Accu-Chek Accu-Fine

Περιγραφή Είδους

Οι βελόνες πένας ινσουλίνης Accu-Fine επιτρέπουν απαλές ενέσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρακτικά από όλους.1 Οι βελόνες Accu-Fine μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όλες τις συνήθεις πένες ινσουλίνης. Οι βελόνες είναι διαθέσιμες σε μήκη των 4 και 5 mm, που είναι κατάλληλα για όλους.1

ΜΗΚΗ

4 mm, 5 mm

ΜΕΓΕΘΗ ΣΕ GAUGE

31 G και 32 G

ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ

Με όλες τις συνήθεις πένες ινσουλίνης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ

Η βελόνα πρέπει να αλλάζεται μετά από κάθε χρήση

Οφέλη και Χαρακτηριστικά
  • Απαλή ένεση: ειδική λείανση, ειδική επικάλυψη και λεπτή βελόνα
  • Διπλή προστασία: με δύο προστατευτικά καλύμματα
  • Πρακτικά για όλους: ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία ή τον ΔΜΣ
  • Συμβατές: με όλες τις συνήθεις πένες ινσουλίνης
  • Ελαχιστοποίηση του κινδύνου επώδυνων ενδομυϊκών ενέσεων: με μικρότερα μήκη βελόνας
Συμβατές πένες ινσουλίνης

 

Οι βελόνες πένας ινσουλίνης Accu-Fine είναι διαθέσιμες στα παρακάτω μήκη και μεγέθη.

 

Διαθέσιμα μήκη:

32 G x 4 mm

31 G x 5 mm

 

Όλες οι βελόνες πένας ινσουλίνης Accu-Fine ταιριάζουν σε όλες τις συνήθεις πένες ινσουλίνης. Εάν αλλάξετε την πένα σας, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις βελόνες Accu-Fine.

Novo Nordisk

NovoPen 4, NovoPen 5, NovoPen Echo, NovoPen 3, NovoPen Junior, FlexPen, InnoLet, Victoza Pen

Sanofi

Toujeo SoloStar, TactiPen, ClikSTAR, JuniorStar, SoloStar

Lilly

KwikPen, HumaPen Savvio, HumaPen Luxura / Luxura HD

Berlin Chemie

BerliPen Areo / Areo3
AstraZeneca Byetta 5 mcg, Byetta 10 mcg
Owen Mumford Autopen Classic, Autopen 24
Pendiq Pendiq 2.0

 

 

Πού πρέπει να κάνετε την ένεση ινσουλίνης
 

Η ινσουλίνη δρα διαφορετικά, ανάλογα με την περιοχή στην οποία γίνεται η ένεση.

Η ινσουλίνη που χορηγείται στην κοιλιά έχει την ταχύτερη επίδραση στον οργανισμό. Η ινσουλίνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να δράσει όταν χορηγείται στους βραχίονες, στους μηρούς και ακόμα περισσότερο όταν χορηγείται στους γλουτούς/τα ισχία.4,5 Το στρώμα λίπους του άνω μέρους του βραχίονα είναι πιο λεπτό, κατά συνέπεια υπάρχει κίνδυνος η ένεση να γίνει μέσα στο μυ. Αυτό μπορεί να είναι επώδυνο και να επηρεάσει τη δράση της ινσουλίνης με απρόβλεπτο τρόπο. Οι βελόνες Accu-Fine των 4 και 5 mm ελαχιστοποιούν αυτούς τους κινδύνους.

Η ένεση ινσουλίνης μακράς δράσης συνιστάται να γίνεται σε περιοχές όπου η ινσουλίνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναπτύξει τη δράση της, ενώ η ένεση ινσουλίνης ταχείας δράσης συνιστάται να γίνεται σε περιοχές όπου η ινσουλίνη χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να επηρεάσει την τιμή της γλυκόζης στο αίμα.

Οι πολύ συχνές ενέσεις στο ίδιο μέρος μπορεί να προκαλέσουν λιποδυστροφία (μία μεταβολή του υποδόριου λιπώδους ιστού) η οποία μπορεί να καθυστερήσει τη δράση της ινσουλίνης. Εάν είναι δυνατό, η ινσουλίνη δεν θα πρέπει να χορηγείται περισσότερες από μία φορές στο ίδιο cm² μέσα σε μία εβδομάδα. Κάνετε την ένεση ινσουλίνης σε διαφορετικές περιοχές του σώματος και σε διαφορετικά σημεία σε μία περιοχή (π.χ. γύρω από τον αφαλό σύμφωνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού).

 

Τρόπος χορήγησης της ένεσης

Με τη χρήση βελονών Accu-Fine των 4 και 5 mm δεν απαιτείται τσίμπημα του δέρματος. Η βελόνα μπορεί να εισαχθεί στο δέρμα με το ένα χέρι σε γωνία 90°. Μετρώντας έως το 10 κατά τη διάρκεια της ένεσης ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος διαρροής ινσουλίνης που θα μπορούσε να οδηγήσει στη χορήγηση ανεπαρκούς δόσης.

 

Αλλάζετε τη βελόνα μετά από κάθε ένεση

Η χρήση της ίδιας βελόνας πολλές φορές μπορεί να καθυστερήσει τη δράση της ινσουλίνης και να προκαλέσει λοιμώξεις και λιποδυστροφία.6  Για το λόγο αυτό, η βελόνα πρέπει να αλλάζεται μετά από κάθε χρήση.

 

 

Μην κάνετε την ένεση ινσουλίνης πάνω από τα ρούχα

Η ένεση πάνω από τα ρούχα είναι ανθυγιεινή. Εάν συμβεί διαρροή αίματος ή ινσουλίνης είναι αδύνατο να τη διαπιστώσετε ή να την καθαρίσετε. Τα ρούχα μπορεί να αφαιρέσουν την επικάλυψη που υπάρχει στη βελόνα για ευκολότερη ροή και απαλή διείσδυση ή να λυγίσουν τη βελόνα, κάνοντας την ένεση πιο επώδυνη.

 

Η σωστή βελόνα και μέθοδος ένεσης

είναι απαραίτητες για να γίνει η ένεση στον υποδόριο ιστό, και όχι στο μυ ή στη δερμίδα.1

Η επιδερμίδα και η δερμίδα συνήθως δεν ξεπερνούν τα 3mm.1 Από κάτω, βρίσκεται ο υποδόριος ιστός, στον οποίον πρέπει να γίνει η ένεση της ινσουλίνης. Ο μυς βρίσκεται κάτω από τον υποδόριο ιστό. Η ένεση μέσα στο μυ μπορεί να είναι επώδυνη και επίσης επιταχύνει τη δράση της ινσουλίνης.2,3 Μία βελόνα με μικρότερο μήκος, όπως οι βελόνες Accu-Fine των 4 και 5 mm, μπορεί να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο, αλλά εξακολουθεί να έχει επαρκές μήκος για την παροχή της ινσουλίνης στον υποδόριο ιστό. Οι μακρύτερες βελόνες δεν παρέχουν κάποιο ιατρικό όφελος, αντίθετα σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο για επώδυνες ενδομυϊκές ενέσεις.1

Όσο λεπτότερη είναι η βελόνα τόσο πιο ομαλά ολισθαίνει μέσα στον ιστό.3  Η Accu-Fine έχει επιπρόσθετα χαρακτηριστικά όπως μία ειδική επικάλυψη και λείανση ώστε να επιτρέπει ακόμα πιο απαλή είσοδο στον ιστό.

Οι βελόνες Accu-Fine των 4 και 5 mm μπορούν να εισαχθούν με το ένα χέρι σε γωνία 90°. Το τσίμπημα του δέρματος δεν είναι απαραίτητο. Παρακαλούμε απευθυνθείτε στο γιατρό σας για περισσότερες συμβουλές.

 

Τι είναι το Gauge και πώς επηρεάζει τις ενέσεις;

Το Gauge είναι μία μονάδα για το μέγεθος της διαμέτρου της βελόνας.

  • Όσο πιο υψηλός είναι ο αριθμός των gauge τόσο μικρότερη είναι η διάμετρος της βελόνας και η ροή της ινσουλίνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο πόνο αλλά επίσης περισσότερη απαιτούμενη προσπάθεια.
  • Όσο πιο χαμηλός είναι ο αριθμός των gauge τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος της βελόνας και η ροή της ινσουλίνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερο πόνο αλλά επίσης λιγότερη απαιτούμενη προσπάθεια.

Το λεπτό τοίχωμα βελόνας στις βελόνες Accu-Fine επιτρέπει υψηλότερη ροή ινσουλίνης, ακόμα και για τις λεπτές βελόνες με υψηλά Gauge. Οι βελόνες Accu-Fine συνδυάζουν όλα τα πλεονεκτήματα και προσφέρουν λιγότερο πόνο με υψηλότερη ροή ινσουλίνης και χαμηλότερη απαιτούμενη προσπάθεια.

 

Βιβλιογραφικές παραπομπές

1 Gibney MA, et al. Current Medical Research and Opinion 2010; 26:6, 1519-1530.

2 Thow JC, et al. Diabet Med1990; 7:600–602.

3 Aronson R. Diabetes Technol Ther. 2012; 14(8): 741–747.

4 Süsstrunk et al. Diabetologia 1982; 22(3):171-4.

5 Koivisto VA, Felig P. Ann Intern Med. 1980; 92(1):59-61.

6 Strauss et al. Practical Diabetes 2002; 19:3, 71–76.